Тръмп: Ако победя ще искам среща с Путин

Тръмп: Ако победя ще искам среща с Путин
Източник: БНР
A A+ A++ A

 

Кандидатът за президентския пост в САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп в случай, че победи, е готов да се види с руския президент Владимир Путин преди да положи клетва, предаде БГНЕС.

В отговор на въпрос на водещия Майкъл Севадж как би действал, за да предотврати война с Русия, Тръмп каза, че проблемът идва от това, че американските лидери твърде често оскърбяват Путин. „Не е странно, че той не може да търпи нито Обама, нито Хилари Клинтън“, цитират от Politico думите на милиардера. “Мога да си представя среща с Путин преди началото на работата на моята администрация. Мисля, че това би било чудесно.“

Тръмп нееднократно е изразявал готовността си да нормализира руско-американските отношения. На дебата с Хилари Клинтън на 10 октомври той каза, че „би било чудесно“ ако САЩ се разбирали с русия. „Доколкото ние например бихме могли да се сражаваме заедно срещу Ислямска държава“, обясни Тръмп.

Миналата седмица Владимир Путин коментира, че не е известно каква ще бъде американската политика към Русия след изборите. „Не знаем ще осъществи ли намеренията си кандидат-президентът Тръмп, докъде той ще отиде в сътрудничеството с нас, ще реализира ли своите заплахи, ще бъде ли реализирана твърдата политика към Русия от страна на г-жа Клинтън, ако тя стане президент“.

#Доналд Тръмп #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »