Локо ГО взе победа в дербито на "железничарите" с 2:1

Локо ГО взе победа в дербито на "железничарите" с 2:1
Източник: Локомотив Пловдив
A A+ A++ A

 

Отборът на Локомотив (Пловдив) допусна поражение от Локомотив (Горна Оряховица) с 2:1 в мач от 10-тия кръг на Първа лига. "Смърфовете" бяха символични гости в този двубой и играха с резервния си небесносин екип, предаде БГНЕС.

Срещата започна равностойно и в началните минути на мача липсваха положения пред двете врати. В 19-та минути Локомотив (Горна Оряховица) откри резултата след шут от пряк свободен удар на Мариас Курьор. В 24-та минута, след центриране от фаул на Дани Кики, Павел Виданов засече топката с главата, но кълбото не успя да влети във вратата и нацели страничния стълб на домакините. В 44-та минута Дани Кики се озова на добра позиция наказателното поле на Локомотив (Горна Оряховица), но бе блокиран и не успя да нанесе удар.

В 53-та минута домакините стигнаха втори гол чрез Рахави Кифуети. Пет минути по-късно Кирил Котев пусна извеждащ пас към Мартин Камбуров, който се озова сам срещу Банков и не пропусна да вкара за 2:1. В 71-та минута Мартин Камбуров напредна отдясно и подаде към Дани Кики, който не успя да отправи точен изстрел. В 78-та минута Веселин Марчев отправи силен удар, но право в ръцете на вратаря на Локомотив (Горна Оряховица). В 88-та минута на срещата капитанът на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров стреля опасно, но ударът му бе спасен от Банков.

След този двубой Локомотив (Пловдив) е на 9-то място в класирането на Първа лига с актив от 12 точки. За Локомотив (Горна Оряховица) това е втори успех в шампионата и тимът се изкачи на 12-о място в таблицата с 8 точки, измествайки Нефтохимик (7) и Монтана (5). /БГНЕС

#Локомотив (Пловдив)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"