Ненчев открива обновен център за наблюдение и управление със системи TETRA

Ненчев открива обновен център за наблюдение и управление със системи TETRA
Източник: thesparrowhunter.blogspot.com
A A+ A++ A

 

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще открие обновения център за наблюдение и управление на система „Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти по стандарт TETRA”, предаде БГНЕС.

С изпълнението на проекта за доизграждане и развитие на системата TETRA на Българската армия ще бъде усъвършенствана способността на командирите и началниците да управляват подчинените си формирования, независимо от тяхната дислокация, на територията на страната.

Церемонията ще започне днес от 10.00 часа в сградата на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен” №34 и в нея ще участват още началникът на отбраната генерал Константин Попов и постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев.

Средствата за обновяване на центъра за наблюдение и управление са осигурени изцяло от Министерството на отбраната в изпълнение на приетата Програма за развитие на отбранителните способности и Плана за развитие на Въоръжените сили до 2020 г. С подмяната на хардуера и софтуера на ТЕТРА-центъра се повишат комуникационните способности на българските въоръжени сили и съвместимостта им с тези на партньорите от НАТО.

Центърът за наблюдение и управление на система „Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти по стандарт TETRA“ е структура към Стационарната комуникационна и информационна система (Стационарната КИС). Развитието на автоматизираната мрежа по стандарт ТЕТРА е един от успешните комуникационни проекти, реализирани в Българската армия. Проектът е пуснат в експлоатация от 2003 г. 

#Николай Ненчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »