Делатр: Алепо е инкубатор на терористи

Делатр: Алепо е инкубатор на терористи
Източник: Банкеръ
A A+ A++ A

 

Постоянният представител на Франция в ООН Франсоа Делатр нарече Алепо инкубатор на тероризма. Той постави под съмнение факта, че Сирия и Русия действително нанасят удари срещу бойци, укриващи се в града, а не срещу мирни жители, предаде БГНЕС.

Преди началото на закритото заседание на СС на ООН той каза, че Париж ще се опита да оказва политически натиск върху Дамаск и неговите съюзници, за да се постигне прекратяване на обсадата на Алепо. Според дипломата „военната операция в сирийския град „едновременно поражда хуманитарна трагедия и служи като подарък на терористите.

„Нека наричаме нещата с истинските им имена. Алепо е инкубатор на тероризма, благоприятна среда за възникване на тероризъм. Аз не мога да повярвам как руските ни колеги излагат фактите“, каза той. „Просто не е вярно, че сирийският режим и Москва се борят в Алепо срещу терористите. Те се хранят с тероризъм, а след това ние, особено Франция, плащаме цената за това“, подчерта Делатр.

Той припомни за блокирания на 8 октомври в СС на ООН проект на резолюция за създаването на зони, свободни от полети над Алепо. Според него това е допринесло за оказването на политически натиск върху режима в Дамаск, както и на неговите съюзници. По думите на дипломата Франция и нейните парньори ще продължат да оказват политически натиск върху режима и съюзниците му и ще усилват този натиск. 

#тероризма #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"