Убиха съдия, работил по делото на наркобоса Ел Чапо

Убиха съдия, работил по делото на наркобоса Ел Чапо
www.capitalfm.co.ke
A A+ A++ A

 

Федерален съдия в Мексико, работил по дела, срещу наркокартелите, беше убит вчера недалеч от столицата. Висенте Антонио Бермудес Сакариас е бил убит в град Метепек, щата Мексико, съобщиха от Върховния съд. Президентът Енрике Пеня Нието осъди убийството и нареди на главната прокуратура да поеме разследването, информира БГНЕС.

Според местни медии, Бермудес е бил застрелян в главата от упор и е починал докато е транспортиран в болница.

Съдията спортувал на открито, когато бил нападнат в гръб, пише в. „Реформа”.

Губернаторът на щата Ерувиел Авила каза, че престъплението е заснето от камера за наблюдение.

През декември 2013 година Бермудес стана магистрат в окръжен апелативен съд по наказателни и граждански в щата Мексико. Съдът е гледал дела за организирана престъпност, но засега не е ясен точният мотив за убийството.

Делата, по които Бермудес е бил докладчик, включват и дело срещу нарко картела Лос куинис и дело за данъчни измами срещу влиятелния бизнесмен Наим Либиен Кауи, чието семейство е обвинено във връзки с нарко трафиканти, съобщават мексикански медии.

Сред шумните дела на Бермудес са това за екстрадицията на предполагаемия лидер на картела „Халиско” Абигаел Гонсалес Валенсия, процесът срещу лидера на наркокартела „Лос Сетас” Мигел Анхел Тревиньо, известен като Z40, обвинен в отвличане на студенти в град Игуала през 2014 година. 

#убит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"