От Бунтестага пожелаха Меркел да се откаже от "Северен поток-2"

От Бунтестага пожелаха Меркел да се откаже от "Северен поток-2"
Източник: Tanjug
A A+ A++ A

 

Председателят на парламентарната комисия по международни въпроси в германския Бундестаг Норберт Ретген призова канцлера Ангела Меркел да се откаже от реализацията на проекта за строителство на газопровода „Северен поток-2”, предаде БГНЕС.

„Федералното правителство трябва да се оттегли от позицията си, че „Северен поток-2” е само делови, а не политически проект”, каза Ретген в интервю за новинарската мрежа Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). „Гражданите на Полша, балтийските републики и Украйна виждат в този проект заплаха за сигурността си”, подчертава парламентаристът и добавя, че правителството в Берлин трябва да вземе под внимание притесненията на тези държави.

Според Ретген реализацията на „Северен поток-2” е погрешна и от енергийна, и от външнополитическа гледна точка и противоречи на всичко, което страните от ЕС заедно са постигнали в тази сфери.

„Северен поток-2” предвижда строителство на две тръби, които ще тръгват от руския бряг и през Балтийско море ще стигат до Германия. Очаква се газопроводът да влезе в експлоатация през 2019 година. Ретген не е единственият политик, изказал се против „Северен поток-2”. В края на август американският вицепрезидент Джо Байдън нарече строителството на газопровода „лоша сделка за региона”.

#Ангела Меркел #Северен поток-2

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"