Франция и Великобритания обсъждат евентуално засилване на политически натиск над Дамаск

Франция и Великобритания обсъждат евентуално засилване на политически натиск над Дамаск
http://sitel.com.mk/
A A+ A++ A

 

Великобритания и Франция се готвят да засилят политическия натиск над Дамаск и неговите съюзници за прекратяване на военната операция в сирийския град Алепо, пише БГНЕС.

Това обявиха пред журналисти постоянните представители в ООН на двете страни Матю Райкрофт и Франсоа Делатр. „Има най-различни стъпки, които могат да бъдат предприети, за да се засили натискът. Това е, което обсъждахме с нашите партньори в Лондон. Ще обсъждаме това в рамките на седмица. Има предложения от страна на Съвета за сигурност, които подкрепяме. Освен това има начини за усилване на натиска извън ООН чрез санкции, за които ЕС говори вчера, добави британският дипломат.

От своя страна постоянният представител на Франция нарече прекратяването на обсадата, наложена от ислямистите на източната част на Алепо, национален приоритет на своята страна. По думите му блокираният от Русия на 8 октомври проект за резолюция за създаване на зона, забранена за полети над Алепо, е помогнал за оказване на политически натиск на режима в Дамаск и неговите съюзници. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници