Ще пропаднат ли мирните преговори в Колумбия?

Ще пропаднат ли мирните преговори в Колумбия?
http://www.telesurtv.net/
A A+ A++ A

Колумбийската армия съобщи, че е убила член на втората по големина бунтовническа групировка в Колумбия – Армията за национално освобождение (АНО) и е заловила още четирима, броени дни преди началото на мирните преговори между левите геваристи и правителството, пише БГНЕС.

Операцията е била насочена към обществения ред и финансирането на АНО в североизточния регион Касанаре. Тримата заловени са били бунтовнически командири, като единият от тях е ранен, съобщиха от армията в официално изявление, предава АФП.

Отделна операция в западния департамент Чоко пък завърши с „демобилизация” на 24 геваристи, съобщи Министерството на отбраната в „Туитър”.

Мисиите могат да се окажат пагубни за мирните преговори, които би трябвало да се проведат в еквадорската столица Кито следващия четвъртък между бунтовниците и правителството на президента Хуан Мануел Сантос .

Правителството вече постигна временно примирие с най-голямата бунтовническа групировка в страната ФАРК и на 29 август огъня беше прекратен. Миналата седмица Сантос дори удължи периода до края на годината. С бунтовниците от АНО обаче конфликтът засега остава.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"