Сърбия изпраща хуманитарни помощи в Алепо

Сърбия изпраща хуманитарни помощи в Алепо
Източник: survincity.com
A A+ A++ A

Министерството на отбраната на Сърбия е взело решение да изпрати хуманитарна помощ в сирийския град Алепо, в която ще има по десет тона олио, захар и брашно, съобщава белградският вестник "Политика". В пакета помощ, подготвен от министерството на отбраната и армията на Сърбия, има също дрехи, обувки, електроагрегати, лекарства и превързочни материали, предаде БНТ.

Помощта ще бъде натоварена на руски транспортни самолети на летището "Константин Велики" в Ниш, откъдето ще отлети за Сирия. От сръбското министерство на отбраната заявили, че руската страна е започнала подготовка за тази хуманитарна акция и е поискала разрешение за прелитането на своите два самолета. Все още не е уточнена точната дата кога руските самолети ще кацнат в Ниш.

Сърбия, независимо от натиска, никога няма да въведе санкции на Русия, заявил вчера в Белград сръбският президент Томислав Николич, пише вестник "Вечерне новости". На откриването на Развоен център на руското географско общество Николич заявил, че Сърбия е изпитала върху себе си разрушителните последици на санкциите за държавата и народа. Санкциите са негативни в дългосрочен план и най-често засягат най-ранимите слоеве от населението, изтъкнал сръбският президент. 

Вестник "Вечерне новости" цитира посланика на Русия в Сърбия Александър Чепурин, според когото с влизането на Сърбия в Европейския съюз двустранните връзки между Сърбия и Русия ще претърпят значителни промени. На икономически форум в Белград руският посланик призовал за начало на диалог за намаляване на негативните последици от европейската интеграция на Белград за Русия и Сърбия. Не бихме искали нашите двустранни бизнес връзки да страдат от присъединяването на Сърбия към ЕС, заявил руският посланик. Той посочил, че промените ще се отразят предимно на режима на свободна търговия.

#Сърбия #Алепо #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"