Екстрадираните в Турция гюленисти не са поискали закрила от българските власти

Екстрадираните в Турция гюленисти не са поискали закрила от българските власти
Източник: Dir.bg
A A+ A++ A

Седемте турски граждани, за които се твърди, че са привърженици на проповедника Фетхуллах Гюлен, са били върнати на Турция, въз основа на двустранна спогодба за реадмисия от 2014-а година. От „Гранична полиция“ обявиха, че турските граждани не са поискали закрила в страната ни и отиват да работят в Западна Европа, предаде БНР.

Те са заловени в камион заедно с двама сирийци на ГКПП "Дунав мост". Това обяви днес старши комисар Светослав Манолов, заместник-директор на "Гранична полиция". На турските граждани е осигурен преводач, с помощта на когото са проведени разпитите. Никой от тях не е казал, че е привърженик на Фетхуллах Гюлен. Обяснили са, че отиват да работят в Западна Европа.

Още на следващия ден "Гранична полиция" е върнала турските граждани на Турция през ГКПП "Капитан Андреево". Това обявиха днес от Главната дирекция.

Към момента от "Гранична полиция" не знаят дали на предаването на седемте турски граждани са присъствали представители на неправителствени организации и омбудсманът, какъвто е редът.

Общо 72-ма турски граждани са върнати на Република Турция за 2016 година, обявиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

 

#гранична полиция #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »