Политиците ще почиват само в седмицата преди изборите

Политиците ще почиват само в седмицата преди изборите
http://clubz.bg/
A A+ A++ A

Депутатите отмениха решението си за работата на НС през октомври и ноември и бе направено предложение от председателя на ПГ Цветан Цветанов да се почива само между 2 и 4 ноември, т.е. в седмицата преди изборите, пише БГНЕС.

Независимо от упрека на Филип Попов от БСП лява България, че такъв проект за решение трябва да бъде внесен по официален път, водещият заседанието Димитър Главчев допусна то да се гласува и да бъде прието.

Гласувах против, защото предложението не беше направено по надлежния ред, заяви от парламентарната трибуна и Йордан Цонев от ДПС. Управляващите направиха грешка по отношение на парламентаризма, добави той. Нарушихте правилника за организацията на НС, каза и народният представител от РБ Атанас Атанасов. Според него правилникът трябва да се спазва от всички. Демокрацията е на първо място спазване на правилата и на процедурите, смята той. И предложи да се отмени гласуването.

Четин Казак от ДПС посочи, че предложението на Цветанов не е обратна процедура и трябва да бъде внесено като отделен проект. Той упрекна Главчев в допускане на грешки при водене на заседанието днес на парламента. Решението, което гласувахте преди малко е порочно- нека да гласуваме отмяна на вече взетото решение, предложи депутатът от БСП лява България Георги Божинов. Димитър Главчев им опонира, че в НС има и установена парламентарна практика. Съветвам ви да прочетете стенограмата от 8 май 2014 г. и тогава да предлагате прегласуване, каза той.

След тези думи Главчев предложи да се гласува отмяна на току що взетото решение по предложение на Божинов, което депутатите с гласуване отхвърлиха. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"