Нинова: Предлагаме проект за Временна анкетна комисия за борба с картела на горивата

Нинова: Предлагаме проект за Временна анкетна комисия за борба с картела на горивата
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Предлагаме проект за създаване на Временна анкетна комисия за проучване на ситуацията около картела на горивата. Това каза от трибуната на Парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова на по време на дебатите за създаване на Временна анкетна комисия за АЕЦ „Белене“, предаде Фокус.

„Ще ви го предложим да подкрепите проекта, за да видим, коя парламентарна група ще го подкрепи“, каза тя и заяви, че кауза на „БСП лява България“ е борба с картели и монополи. Тя обясни, че Комисията за защита на конкуренция се произнесла, че може би има данни за картел при горивата. По думите й тази тема интересува българската икономика и всеки гражданин или потребител. Тя посочи, че така ще се види кой от управляващите ще покрие думите си с дела, и дали са за това да се борят със сивата икономика и картелите.

Според Нинова Парламентът трябва да се занимава с нещо актуално. По отношение на комисията за АЕЦ „Белене“ тя коментира: „За трети път искате да правим анкетна комисия за едно и също нещо“. Лидерът на БСП подчерта, че в предишното и сегашното Народно събрание е имало такива комисии. Тя посочи, че Държавната финансова комисия се е произнесла по този въпрос и прокуратурата се занимава с него. „Целите едно политическо говорене и преливане от пусто в празно“, посочи още тя.

Димитър Байрактаров от ПФ посочи в реплика, че предложението на БСП по отношение на картелите е доста закъсняло. По отношение на АЕЦ „Белене“ Байракатров коментира, че ако за БСП източените милиарди не представляват нищо, той не е съгласен с тях. Мартин Димитров от РБ посочи, че усеща, че БСП имат опасения от Временна комисия за АЕЦ „Белене“. В дуплика лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, след като имат данни за престъпления по темата „Белене“ в държавата си има ред и парламентът не е съд. По отношението на картелите, Нинова заяви, че не е чула отговор дали ще подкрепят предложението им за такава комисия и дали ще искат да се борят с тях. 

#временна анкетна комисия #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »