Емил Радев: Инвестицията на ЕС в сектор "Сигурност" ще укрепи българската граница за борба с нелегалната миграция

Емил Радев: Инвестицията на ЕС в сектор "Сигурност" ще укрепи българската граница за борба с нелегалната миграция
Източник: bgsniper.com
A A+ A++ A

Българската граница ще бъде много по-сигурна след инвестиране на средствата, осигурени от ЕС за защита от нелегална миграция. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, предаде Фокус.

По думите му след безпрецедентната подкрепа, която е осигурена на България благодарение на усилията на премиера Бойко Борисов, 160 млн. евро ще бъдат инвестирани за подобряване на сектор „Сигурност”. „Ще бъде изградена сензорна система по оградата на българо-турската граница, наблюдението на границата ще се подобри значително, ще бъдат разположени допълнителни средства за наблюдение като камери, термални камери, стационарни станции за наблюдение”, подчерта евродепутатът.

Той допълни, че със средствата значително ще бъдат подобрени комуникационните способности на българската гранична полиция, като ще бъдат закупени индивидуални камери за граничните полицаи и средства за придвижване. Ще бъде закупен и патрулен кораб, оборудван с най-модерни средства за наблюдение, който ще пази черноморската ни граница, заяви Емил Радев.

„Ще получим и помощ от специалисти, които Фронтекс и новата агенция пращат по българо-турската и българо-сръбската граница – не само гранични полицаи, но и експерти за борба с трафика на хора, реадмисия, които ще помагат на българската гранична полиция. Всичко това ще направи много по-сигурна външната граница на ЕС и, разбира се, по-сигурни ще бъдат и българските граници. Ще се намали в значителна степен заплахата от нелегална миграция и хора, които влизат незаконно на наша територия, защото знаем, че между тях може да има и представители на организирана престъпност, също така и хора, свързани с терористични организации”, отбеляза евродепутатът Емил Радев.

#Емил Радев #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »