Проф. Александър Джеров: Парламент не е годен за работа!

Проф. Александър Джеров: Парламент не е годен за работа!
http://old.europe.bg/
A A+ A++ A

Не могат да се правят промени по време на прилагането на Закона за Изборния кодекс. Това заяви проф. Александър Джеров по повод извънредните промени, които управляващите правят в Изборния кодекс в навечерието на президентските избори, пише БГНЕС.

„Има някакви елементарни правила. Един парламент трябва, когато върши работа и гласува закони да мисли по-хубаво, а не да ги променя след няколко дни. Това показва некачествена и недобра работа на този парламент“, категоричен е той.

Според него Народното събрание винаги може да променя или допълва един закон, но „няма логика, когато този закон е в приложение, ти да го променяш“.

„Логиката налага, че за да се приложи един закон, една нова правна норма, трябва съответните служби да се организират, да се ориентират и да разберат какво е станало. И естествено и подзаконовите актове да бъдат подготвени“, заяви професор Джеров.

Той припомни, че имаме три седмици до изборите. „Тук се сблъскваме с една некачествена работа на парламента, едно непознаване, едно несериозно отношение към един основен закон, какъвто е Изборният кодекс, който в момента се прилага. Този парламент и съпътстващите го служби не са годни за работа“, подчерта известният български юрист и политик. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »