ЕС даде срок от три дни на Белгия да подкрепи СЕТА

ЕС даде срок от три дни на Белгия да подкрепи СЕТА
Източник: Parvomai.NET
A A+ A++ A

 

Белгийският регион Валония има срок до срещата на европейските лидери в петък да се съгласи за подписването на споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада, което досега блокира. Това заяви еврокомисарят по търговия Сесилия Малмстрьом, предаде БГНЕС.

По думите й трябва да има споразумение между държавите членки преди идването на канадския премиер Джъстин Трюдо в края на октомври. „Да, трябва да има разбирателство. Нашите канадски приятели трябва да знаят дали да идват или не“, каза тя, попитана дали срещата на върха в Брюксел е краен срок за 28-те държави членки, в това число и Белгия, за подписване на споразумението.

В изказване по време на разговори в Люксембург, тя допълни, че без споразумение на срещата планираната визита на Трюдо няма да се състои. По-рано дипломатически източници съобщиха, че Съветът на ЕС по въпросите на търговията е отложил приемането на споразумението с Канада.

„Решението е отложено, тъй като остават редица нерешени въпроси, в допълнение на това, че не всички страни от ЕС са определили позицията си по това споразумение. В частност Белгия трябва да вземе решение по това споразумение“, посочи източникът. 

#Валония #ЕС #Канада #Сесилия Малмстрьом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »