Димитров: Продажбата на двата реактора ще реши въпроса "Белене"

Димитров: Продажбата на двата реактора ще реши въпроса "Белене"
Източник: gikotev
A A+ A++ A

 

Ние сме единствените в България, които имаме категоричната теза двата реактора за АЕЦ ”Белене” да бъдат продадени и въпросът да бъде приключен, този проект да бъде спрян завинаги. Това заяви на брифинг в НС депутатът от РБ Мартин Димитров от името на народните представители- реформатори. Същото послание направи и Радан Кънев, предаде БГНЕС.

"Имаме сериозни опасения, че арбитражното решение за „Белене” не е обжалвано, защото текат преговори за реализация на централата с мним частен инвеститор", продължи Димитров. Според него това ще бъде много лоша новина за България и има опасност да доведе до постоянни плащания за сметка на бюджета и на всички данъкоплатци.

"Когато не обжалваш, това често означава, че си се договорил нещо друго, заподозря депутатът от РБ. Ако има такава договорка за строеж на АЕЦ „Белене” между ГЕРБ, БСП, вероятно и хора от Русия, това ще бъде много лошо за България, затова призоваваме днес проектът да бъде спрян веднъж завинаги и реакторите да бъдат продадени", коментира още Кънев. 

#Белене #Радан Кънев #Мартин Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »