Кой може да предпази децата ни от опасностите в интернет?

Кой може да предпази децата ни от опасностите в интернет?
Нова телевизия
A A+ A++ A

Децата са все по-застрашени в интернет. Според данните на разследващите, всяка година службите регистрират над 30 случая на виртуално блудство с малолетни момичета и момчета.

Кой може да предпази децата и да им покаже, че във виртуалния свят опасностите са също толкова големи, колкото и в реалния? Репортерът на NOVA Надя Ганчева присъства на една специална операция: Петокласници атакуваха специализирания отряд за борба с тероризма.

Десетки петокласници нахлуха в поделението на Специализирания отряд за борба с тероризма. Не отстъпиха и крачка назад, въпреки мъжете в черни дрехи и маски на лицата

Баретите трябваше да покажат на децата, че опасностите в интернет са толкова големи, колкото тези в истинския живот. И да обяснят кой и как може да им помогне. Както и в интернет, не винаги виждаш кой стои срещу теб и какво оръжие държи.

Всяка година разследващите регистрират стотици посегателства върху деца онлайн. В сайтове за запознанства, за отглеждане на животни, в социалните мрежи има хиляди педофили. А децата не винаги виждат тази опасност.  

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници