Ще се отнемат звезди от хотели заради оплаквания на туристи

Ще се отнемат звезди от хотели заради оплаквания на туристи
http://patepis.com/
A A+ A++ A
Българското министерство на туризма е започнало да отнема звезди от недобросъвестни хотели. Категоризацията на редица места за почивка ще бъде снижавана заради оплаквания на туристи, пише Агенция Фокус.
 
В хотелите от по-висока категория оплакванията са по-малко, но проблемите по системата „ол инклузив“ продължават. Освен стая, храна и басейн, системата трябва да предоставя други услуги като фитнес, но само малко хотели в България предлагат такъв. „Не просто малка тренажорна зала с една пътечка за бягане и щанга, а и с такива игри като дартс – игри които не изискват особена физическа подготовка от туристите, но „заставящи ги“ да излязат от хотелските си стаи“, коментират специалисти от бранша.

Много собственици на хотели предлагат разходки по търговски центрове и хипермаркети, но не предлагат обиколки по забележителностите. „Например екскурзия за половин или цял ден е всичко, което би помогнало на туристите да излязат от територията на комплексите, защото често това се превръща почти в санаториумно пребиваване“, заяви представител на варненската туристическа палата. 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"