Нова тежка катастрофа в Кресненското дефиле. Челен удар между два ТИР-а

Нова тежка катастрофа в Кресненското дефиле. Челен удар между два ТИР-а
БГНЕС
A A+ A++ A

Водач на ТИР с пловдивска регистрация е с фрактури и на двата крака, след като товарният му автомобил навлезе в насрещната лента и се блъсна челно в друг ТИР с регистрация "София област" на входа на Кресненското дефиле на ГП Е-79, съобщи БГНЕС.

Поредният пътен инцидент в този участък стана малко след 6.30 часа тази сутрин на мокра настилка и дъжд, на острия завой преди "правия" тунел.

45 минути пожарникарите рязаха и разпъваха кабината на първия товарен автомобил, за да извадят водача, който бе затиснат. Това стана в 7.35 часа, пострадалият бе транспортиран за МБАЛ-Благоевград с линейка на ФСМП-Симитли с открити фрактури и на двата крака. Предстои на пострадалия, който е на средна възраст, да му бъдат направени изследвания.

Управляваният от него товарен автомобил е с падащ борд, движи се в посока Кресна, идващият насреща му „Мерцедес”-прицеп с две ремаркета превозва кроасани. Водачът му не е пострадал, но автомобилът му е изтикан извън пътя.

Движението в посока Кресна се осъществява покрай забилите се един в друг камиона, а пътуващите в посока Симитли и Благоевград обикалят по обиколния черен път досам реката.

На същия завой преди месец румънски ТИР с прасета се обърна и уби над 100 от тях, преди това друг товарен автомобил също се обърна и изсипа товара си от хартия. След обрушването на ската преди година и половина трасето на Е-79 бе изнесено вляво към река Струма, но входната и изходна точка на завоя останаха същите, така той стана по-остър. Преди него има знак за ограничение скоростта на 50 км/час, но никой не го спазва.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"