Кристалина Георгиева ще съди хората, които клеветят нея и Европейската комисия

Кристалина Георгиева ще съди хората, които клеветят нея и Европейската комисия
www.dailypress.bg
A A+ A++ A

"Търпението си има граници, отсега нататък ще защитавам името си в съда", написа еврокомисарят Кристалина Георгиева в личния си профил във Фейсбук.

В отговор на последните атаки срещу мен трябва да кажа следното: "Досега се въздържах да коментирам постоянните нападки по мой адрес въпреки многото манипулации и откровени лъжи, насочени както срещу мен, така и срещу институцията, в която работя. Не мога обаче повече да търпя кампанията за опетняване на името ми, водена срещу мен от месеци. Търпението си има граници. Обмисляла съм да предприема правни действия, но досега се въздържах - това вече приключи. Много лъжи се тиражират по мой адрес. Отсега нататък ще защитавам името си в съда и ще предприемам съответните правни действия спрямо всички тези, които продължават да ги разпространяват", заявява Георгиева.

Изявлението на Георгиева идва след публикации, че заместник-председателят на Еврокомисията, която беше кандидат за генерален секретар на ООН, "крие скелети в гардероба си". Статията на швейцарския журналист Ив Кугелман на интернет страницата на изследователския институт на "Форин полиси" е озаглавена “Основната грешка в ООН, която едва бе предотвратена” и в нея се твърди, че Георгиева е доносничела на ДС. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници