Ердоган и Путин обсъдили развитие на сътрудничество в търговско-икономическата области

Ердоган и Путин обсъдили развитие на сътрудничество в търговско-икономическата области
http://www.budnaera.com/
A A+ A++ A

По инициатива на турския президент Реджеп Ердоган се е провел разговор между него и руския му колега Владимир Путин, предаде РИА – Новости.

Според пресслужбата на Кремъл двамата са обсъдили развитието на двустранното сътрудничество в политическата, търговско-икономическата и други области.

"В контекста на руски-турските преговори на най-високо равнище в Истанбул на 10 октомври, бе обсъден ходът на по-нататъшното развитие на двустранното сътрудничество в политическата, търговско-икономическата и други области”, се казва в съобщението, съобщава БГНЕС.

Според Кремъл по време на разговора е било договорено да се продължат контактите по двустранните и регионални проблеми на различни равнища.

Малко преди да бъде съобщено за този разговор стана известно и за телефонен разговор между иракският премиер и руския президент. В него Путин и Хайдар Абади обмениха мнения във връзка с операцията на правителствените сили на Багдад за освобождението на град Мосул. Операцията е за изтласкване на бойците на терористичната групировка ИДИЛ (едно от използваните имена на "Ислямска държава", бел.ред.) от града.

"Проведена е подробна обмяна на мнения във връзка със започналата операция на правителствените сили на Ирак за освобождението на град Мосул от бойците на групировката ИДИЛ", съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Владимир Путин е пожелал успех на иракската армия и нейните съюзници в постигането на целите. „Президентът на Русия изрази подкрепата си за усилията на иракските власти за ликвидиране на огнището на международния тероризъм, за гарантиране на суверенитета и териториалната цялост на страната", се казва в изявлението.

Путин е информирал Абади за предприетите от руската страна стъпки за деескалация на ситуацията в Алепо, включително за плановете да бъде въведена хуманитарна пауза и коридор за безпрепятствено излизане на цивилни и бунтовници от обкръжението. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"