Цигарите поскъпват. Депутатите приеха Закона за акциза на първо четене

Цигарите поскъпват. Депутатите приеха Закона за акциза на първо четене
Vchas.net
A A+ A++ A

В НС депутатите приеха промени в Закона за акциза и данъчните складове на първо четене, увеличаващи специфичния акциз на цигарите от 70 на 101 лв. за 1000 къса.

Заедно с това пропорционалният акциз поетапно ще се изменя, за да достигне минималните нива на облагане за Европейския съюз до 1 януари 2018 г., 2017 г. е предвидено пропорционалният акциз да бъде 27 % от продажната цената за 2017 г., а за 2018 г. - 28 %, пише БГНЕС.

За да се намали административната тежест при лицензирането и при регистрационните режими е предложено от административните задължения на лицата да отпадне предоставянето пред митническата администрация на удостоверения за наличие или за липса на данъчни задължения и на задължения за осигурителни вноски. Информацията ще се получава по служебен ред от Националната агенция за приходите. Народният представител Георги Търновалийски от БСП лява България заяви по време на дебата, че от БСП няма да подкрепят по-голямата част от промените. А депутатът от ДПС Петър Чобанов призова народните представители от ДПС да се въздържат от подкрепа на законопроекта. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"