Роботи журналисти помагат на репортери в британски медии

Роботи журналисти помагат на репортери в британски медии
Нова телевизия
A A+ A++ A

Роботи журналисти започват работа във Великобритания и в ирландската национална информационна агенция, информира в.“Дейли Мирър“, пише Нова телевизия.

Машините с компютърни мозъци ще бъдат поставяни да отразяват спортни събития, футболни мачове и избори за Прес асосиейшън (ПА) в близките месеци.

Кибер журналистите ще бъдат „по-прецизни“, отколкото колегите си от плът и кръв в някои от дейностите в професията, казва главният редактор на ПА Пит Клифтън.

“Това не означава подмяна на нашите фантастични журналисти, ще бъде по-скоро даване на ново равнище, когато става дума за кратки новини за пазарите, резултати от избори или футболни мачове“, добави Пит Клифтън. 

Той даде пример с Датска информационна агенция, която вече използва роботи за написването на стотици новини за пазарите.

„Те са по-прецизни, отколкото когато някой сам се опитва да пише твърде много новини“, коментира главният редактор на ПА Пит Клифтън.

Запитан дали роботите ще заменят човешкия фактор в професията, Клифтън отговори: „Естествено, че не – ние няма да пращаме робот да отразява голям пожар или важно съдебно заседание“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"