Обвиниха четирима в организирана престъпна група за лихварство и проституция в Ботевград

Обвиниха четирима в организирана престъпна група за лихварство и проституция в Ботевград
YouTube
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за лихварство и трафик на хора с цел сексуална експлоатация, действала на територията на община Ботевград.

Участниците са задържани на 18 октомври 2016 г. при специализирана операция на ГДБОП и ОДМВР-София под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, съобщи БГНЕС.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от юли 2014 г., като е използвала силови методи в престъпните си действия – незаконна банкова дейност и сексуална експлоатация.

При извършените процесуално-следствени действия у четиримата, както и в ползваните от тях жилища и автомобили, са намерени и иззети газов пистолет, преправен в боен, регистрационни талони на МПС; 23 римски монети; металотърсач; мобилни телефони и други доказателства за престъпна дейност.

С прокурорско постановление на двама от участниците в групата – Румен Д. и Димитър Д., е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 20 октомври 2016 г., в Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за двамата. На останалите участници - Н.Д. и Ц.Д., е наложена "Парична гаранция" от по 2000 лв. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници