Русия търси помощ от белгийския посланик заради убийството на цивилните в Алепо

Русия търси помощ от белгийския посланик заради убийството на цивилните в Алепо
ABC News
A A+ A++ A

Русия привика белгийския посланик в страната Алекс ван Меювен заради спора между Москва и Брюксел във връзка с убийството на шестима цивилни по време на въздушен удар в село Хасаджек в сирийската провинция Алепо.

Говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова потвърди, че Ван Меювен е пристигнал в министерството, след като е бил привикан, пише БГНЕС.

В сряда руското министерство на отбраната заяви, че шестима цивилни са били убити, а четирима ранени по време на въздушни удари в Алепо, като два белгийски изтребителя F-16 са били засечени непосредствено в региона.

Брюксел отрече да има общо с инцидента и поиска Москва официално да оттегли обвиненията си за белгийско участие. В знак на протест европейската държава дори привика руския посланик за обяснение.

По-рано днес от външното ведомство в Москва заявиха, че заместник-министърът на външните работи Владимир Титов е представил на посланика в Белгия доказателства за участие на белгийски военновъздушни сили в бомбардировката срещу Хасаджек.

„На белгийския дипломат бяха представени доказателства за участието на белгийски военновъздушни сили в бомбардировката на Хасаджек. Подробни сведения за техническите аспекти на двата полета на самолетите са били също предоставени по-рано по линия на министерството на отбраната на Русия на белгийския военен аташе в Москва“, посочиха от ведомството. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници