Калфин: Ниските доходи на българите идват от типа икономика в страната

Калфин: Ниските доходи на българите идват от типа икономика в страната
Wikiwand
A A+ A++ A

Ниските доходи на българите си имат своето обяснение и то е свързано с профила и типа на икономиката, която се развива в България. Това заяви по време на посещението си във Варна кандидатът на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ за държавен глава Ивайло Калфин, пише Агенция Фокус.

„Въпросът е как искаме да видим българската икономика така, че тя да може да генерира повече добавена стойност, повече заетост и повече доходи от труд”, подчерта Калфин. Той коментира, че 80 000 българи през лятото работят в туризма и селското стопанство на други държави. „Едно от първите неща, които трябва да направим е такъв тип наши сънародници да ги задържаме в България. Това означава по-различен произведен в страната ни продукт”, посочи Ивайло Калфин. Той добави, че ще работи и за развитието на българското образование, ако стане държавен глава. „Когато говорим за доходи, бедните в България си имат име – това са самотните възрастни хора, това са младите хора с деца и безработните, половината от които са и неграмотни.

Затова въпросът е как децата да не отпадат от образователната система и да получават такова образование, от което имат нужда и което ще има отвори пътя към добри платена работа”, посочи Калфин. Според него образованието трябва да дава и достатъчна патриотична подготовка на младите хора. „Не бива да забравяме кое отличава българските ученици от останалите – това е родолюбието и патриотизма”, посочи още Ивайло Калфин.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"