Властите в Кабул с превантивни мерки срещу кражбите на автомобили

Властите в Кабул с превантивни мерки срещу кражбите на автомобили
Източник: bTV
A A+ A++ A

 

Полицейските патрули в столицата на Афганистан изпускат въздуха от гумите на паркирани коли, за да предотвратят кражбите на автомобили, предаде БГНЕС.

Превантивната тактика на полицията е предприета поради това, че успоредно с основната част от работата си – борбата срещу тероризма и талибаните – те трябва да се грижат за овладяването и на дребната престъпност. Основно грижи на Кабул и неговите пет милиона жители създават водения от талибаните бунт и нападения на опитваща се да се наложи Ислямска държавна (ИД), предаде АФП.

Логиката в новата полицейска тактика е безспорна: ако колата не може да бъде приведена в движение, тя не може да бъде открадната. Полицията отправила призив към гражданите на Кабул да не паркират извън паркингите, но на автомобилите на тези, които решават да си спестят парите за такси при паркиране, служителите на реда отвиват вентилите.

Според данни на полицията между март и юли в столицата на Афганистан са били откраднати 300 коли, което е леко намаляване в сравнение със същия период на миналата година.

Доста хора негодуват от предприеманите нови мерки. Но има и доволни като Абдул Шукоор, който има сервиз за ремонт на гуми и изкарва повече пари от помпане и оправяне на обезвъздушените гуми.

#Афганистан #ИД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"