Малките таланти на Локо (Пд) взеха титлата на турнира на Гено Добревски

Малките таланти на Локо (Пд) взеха титлата на турнира на Гено Добревски
Източник: Ботев
A A+ A++ A

 

Локомотив (Пд) спечели първия детски турнир "Млад футболен талант 2016", организиран и спонсориран изцяло от бившия футболен национал и бивша звезда на Ботев Гено Добревски. Надпреварата се проведе на новия спортен комплекс Футболна арена „ВЕЛД" в Пловдив при много голям интерес и люти битки на терена, предаде БГНЕС.

5 детски отбора премериха сили на супермодерната спортна база, която се намира на мястото на бившето игрище №9 (до Младежкия център) на Гребната база в Пловдив, и чиято направа, ремонт и цялостното обновяване са дело на Гено Добревски. Футболният ас извади лични средства, за да обезпечи изцяло турнира, съдийските и медицински такси, многото награди, та дори и почерпка за малчуганите след приключване на състезанието.

Турнирът бе за малки футболни таланти, родени през 2008 и 2009 година и се проведе по правилата на националната програма за подготовка за малки футболисти до 10-годишна възраст - Футбол 5.

Много футболни емоции - от еуфория у победителите до детски сълзи за победените, обелени колена, много голове и обрати резултата, предизвикаха мачовете от "Млад футболен талант 2016". До последно не се знаеше кой ще стане победителят в турнира, защото вечните пловдивски съперници - Ботев и Локо (Пд) събраха по равен брой точки и шампионът трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи.

Малките ботевисти, водени от Борислав Димитров, започнаха турнира с 3 убедителни победни след добри игри, за да дойде дербито им срещу Локо, в който дори и равният резултат би им осигурил титлата. Малките локомотивци, водени от треньора Евгени Хаджиев, обаче излязоха на терена пределно мотивирани и навити за успех и още в началото поведоха с 2:0.

Малките "канарчета" се съвзеха и на свой ред им отговориха подобаващо, като обърнаха резултата до 3:2. След това обаче те отново допуснаха два поредни гола за 3:4.

В крайна сметка "черно-белите" с много воля измъкнаха победата с 5:4 и така двата отбора събраха по 9 точки в крайното класиране. При "ролетката" на дузпите нервите на малките локомотивци се оказаха по-здрави. Те вкараха 4 от 5-те си наказателни удари, а малките ботевци изпуснаха две дузпи и така се стигна, но победното 4:3 за "черно-белите" и победата за тях в надпреварата.

Третото място остана за бойкия детски тим на ФК Орлета от Пазарджик. И трите тима получиха лично от Гено Добревски красиви позлатени купи и специални грамоти.

С отборните призове обаче наградите не свършиха. Гено Добревски се беше погрижил да отличи и награди и най-добрите на турнира "Млад футболен талант 2016" с индивидуални призове. За най-добър вратар на турнира беше избран Даниел Кацаров от Локомотив (Пд), а Велислав Иванов от Ботев бе определен за най-добър защитник.

Приза за най-полезен състезател получи Васил Иванов от Ботев, а голмайстор на турнира с 12 попадения стана талантливият Денислав Василев от отбора на ФК Орлета - Пазарджик. Любопитен бе и друг факт - бившият президент и спонсор на ФК Ботев Димитър Христолов изгледа с интерес всички мачове от турнира "Млад футболен талант 2016". Неговите двама малки синове - близнаците Антонио и Митко, носят с успех екипа на Локомотив (Пд), като и двамата вкараха по един гол на Ботев.

Турнирът беше уважен още от бившия международен съдия Атанас Узунов, както и от бившите футболисти на Ботев Даниел Божков и Иван Добревски, чиито малки синове също играят футбол - съответно с екипите на Ботев и Марица.

"Радващо е, че интересът към "Млад футболен талант 2016" в Пловдив бе голям. Стана хубав и оспорван турнир, значи сме си свършили добре работата, коментира Гено Добревски. - Още по- радващо обаче беше да видиш щастието и радостта от играта в очите на децата. В тази възрастова група нямат официални първенства, затова всеки един такъв турнир като този - "Млад футболен талант 2016", е от изключителна полза за децата. Точно тук те правят първите си стъпки в официални мачове, защото тренировките са едно, а официални срещи, особено в турнир - съвсем други", допълни Гено Добревски.

Той призна, че направата на новия модерен футболен комплекс е част от неговия голям проект за създаване и развитие на Футболна академия „ВЕЛД", която ще стартира активната си работа в най-скоро време. Школата ще развива футболните умения на деца от 6 до 14-годишна възраст. 

#Локомотив (Пд)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »