Пелето: Топузаков и Букарев ще водят Левски поне до Нова Година

Пелето: Топузаков и Букарев ще водят Левски поне до Нова Година
Източник: Gong.bg
A A+ A++ A

 

Временен треньор на Левски ще бъде Елин Топузаков, а негов помощник ще бъде Асен Букарев. Това заяви спортният директор на Левски Станислав Ангелов-Пелето на пресконференция на "Герена", предаде БГНЕС.

Той поясни, че на двамата наставници ще им бъде даден шанс и ако отборът продължи с добрите си изяви, този екип може да остане на поста за постоянно или до края на сезона.

"Така ще продължим до Нова година със сигурност, имаме подкрепата на всички ръководители. Оттук нататък ще се постараем най-безболезнено да излезем от ситуацията. Имаше визия, която беше дългосрочна и не ми се иска да има сътресения в клуба, да има драстични промени на този етап. Това е мнението на всички нас и затова искаме да запазим статуквото", каза Букарев.

Относно премиите, които са били спрени, Ангелов увери, че всички регламентирани бонуси, заплати и финанси в клуба са точни, ясни и платени. Имало е някакви "екстри", обещани от новия собственик, но те са били предвидени за първите пет срещи.

"Премии ще има естествено, както и бонуси. Както видяхте, момчетата си играха спокойно и на фона на всички тези катаклизми показаха характер и играха добре. Всичко , което е договорено е платено и ще бъде платено".

За раздялата с Петрович, спортният директор призна, че е бил озадачен от това, че сърбинът напусна клуба два часа преди мача с Берое и го направи чрез декларация.

"Комуникацията ни беше много добра и той не е давал никакви заявки за недоволство. За първи път може би се случва треньорът да обяви публично причините за напускането си, при това два часа преди мач. Човек с 50-годишен опит, какъв е неговият мотив не знам, но не го одобрявам. За мен това цели разединяване на левскарската общност. Нямам никакво обяснение, бях озадачен от декларацията и от това, че е имало някакви проблеми. Истинските мъже се познават в трудните моменти, добре че не стигнахме до такива с Люпко Петрович, може би щеше да е много трудно", каза Ангелов.

Той допълни, че за клуб като Левски е било невъзможно да осигури исканите от Петрович футболисти за по 200-300 евро, други пък категорично са отказали да носят "синята" фланелка. Петрович още преди мача с ЦСКА-София е подал оставката си, но президентът го е убедил да остане и да продължи да работи.

#Елин Топузаков #Асен Букарев #Станислав Ангелов-Пелето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"