Джамалудин: Трябва да се откажем от Гран при на Малайзия. Разходите са много

Джамалудин: Трябва да се откажем от Гран при на Малайзия. Разходите са много
Източник: www.sportal.bg
A A+ A++ A

 

Малайзийските власти трябва да се откажат от провеждането на етапа от Формула 1 заради високите разходи за състезанието, зави спортният министър на страната Хайри Джамалудин. Гран при на Малайзия се провежда на пистата "Сепанг" от 1999 г., действащият контракт с организаторите на Формула 1 е до 2018 г., предаде БГНЕС.

"Мисля, че трябва да прекратим провеждането на този етап. Разходите са твърде високи, а възвръщаемостта на инвестициите е ограничена. Провеждането на един етап от Формула 1 е равен на 20-годишни инвестиции в развитието на футбола в страната", написа в Туитър Джамалудин.

Той подчерта, че размерът на продажби на билети е паднал значително, телевизионната аудитория също бележи спад, а броят на чуждестранните посетители е паднал рязко заради конкуренцията на Сингапур, Китай и Близкия изток. Министърът обаче е на мнение, че етапът от Мото ДжиПи и други подобни надпревари трябва да останат.

В същото време изпълнителният директор на Гран при на Малайзия Разлан Разали допусна, че е възможно почивка в провеждането на състезания от Формула 1 да е от полза за Малайзия. Гран при на пистата "Сепанг" догодина трябва да се проведе на 17 септември. 

#Гран при на Малайзия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници