Филип Попов: Гласуването в повече от една урна ще създаде хаос и манипулация на резултатите

Филип Попов: Гласуването в повече от една урна ще създаде хаос и манипулация на резултатите
Източник: www.cross.bg
A A+ A++ A

Възможността за гласуване в повече от една изборна урна има за цел на създаване на хаос и по-лесна манипулация на резултата. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП лява България” Филип Попов, по време на обсъждането на второ четене на промените Изборния кодекс в парламентарната Комисия по правни въпроси, във връзка с предложението да се въведе възможността гласуването с хартиени бюлетини да може да се осъществява с повече от една избирателна кутия, предаде Фокус.

„На практика един и същи състав на СИК остава, една тъмна стаичка, едно помещение. Само че се слагат две избирателни кутии. С какво това ще допринесе за ограничаването на времето. Самото пускане на бюлетината в кутията отнема секунди, но един същи човек ще бъде на тези списъци и на печатите. Тъмната стаичка е една и съща. Това по никакъв начин няма да доведе до съкращаване на времето за гласуване”, заяви Филип Попов и потвърди, че ПГ на „БСП лява България” е против това предложение. 

В реплика народният представител от ПГ на ДПС Четин Казак заяви, че най-много време при упражняването на избирателно си право, избирателите губят в попълването на бюлетината в тъмната стаичка. „Тогава се губи най-много време. Ако искаме да позволим повече наши сънародници в чужбина да гласуват, ми се струва, че този проблем е решим не чрез разкриване на повече урни, а чрез даване на възможност да има повече от една тъмна стаичка, които да са свързани с една урна”, обясни Казак. 

#Филип Попов #СИК #Четин Казак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"