БСП: Управляващите искат да възпроизведат „Арена Армеец” – втора серия

БСП: Управляващите искат да възпроизведат „Арена Армеец” – втора серия
24news
A A+ A++ A

Категорично се противопоставяме на промените в Избирателния кодекс, правилата са изяснени още през лятото, готвим се по тях, а сега случващото се е правен абсурд и противоречи на всички принципи, свързани с прозрачност и равен старт на участниците. Това заяви пред медиите в НС председателят на ГС на БСП - София Калоян Паргов по повод решението на управляващите да направят промени в ИК десетина дни преди изборите за президент и вицепрезидент.

Те искат да възпроизведат „Арена Армеец” – втора серия, каза Паргов, информира БГНЕС.

Забелязваме един стремеж в управляващите и ГЕРБ да създадат хаос в изборните правила, защото те не се правят в 12 без 5 дори, а в 12 и 5, подкрепи го и депутатът от левицата Филип Попов. Остават по-малко от 2 седмици до президентските избори, но управляващите направиха опит да създадат хаос и в секциите в чужбина- там да се поставят допълнително изборни кутии без увеличаване броя на членовете на секционните комисии, продължи той. Това би довело до по-слаб контрол и до възможност за манипулации на изборния резултат, но не го приеха. Например, в „Младост” в една секция те предлагат да се гласува за референдум, за президент и за местните избори. Тези членове на секционната комисия трябва да обработват на практика 3 вида избори- това ще доведе до хаос и струпване на хора в секцията, каза Попов. Питам, когато приключат изборите кой от секционната комисия на тези 7 члена ще отиде с бюлетините за различните видове избори- как ще се разпределят, запита той. И нарече тези решения абсурд и поредна глупост.

За представителите на БСП трябва да се приложи приетия и действащ ИК, защото вече се знаят предварително и участниците се готвят по тях. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »