Ердоган с писмо до ООН: Искам Истанбул да стане център на организацията

Ердоган с писмо до ООН: Искам Истанбул да стане център на организацията
clubz.bg
A A+ A++ A

Турският президент Реджгеп Тайип Ердоган иска Истанбул да се превърне в център на ООН, гласи негово писмено изявление във връзка със 71-та годишнина от основаването на организацията, съобщава БГНЕС.

След като последователно увеличава своите вноски в бюджета на ООН през последните години, Турция също така полага сериозни усилия, за да се превърне Истанбул, който се намира в пресечната точка на континенти и цивилизации, в център на ООН, каза Ердоган, като добави, че Истанбул ще изпълни " мисията и целите на ООН", съобщи в. „Хюриет“.

„Убедени сме, че Истанбул с неговата антична история, културно богатство, стратегическо положение и природни красоти ще допринесе за мисията и целите на ООН като център на организацията“. Повтаряйки фразата, която много често използва, Ердоган каза, че „светът е по-голям от пет“, имайки предвид петте страни, постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН.

"В съответствие с нашата оценка, че" светът е по-голям от пет, "което аз често изтъквам, ние ще продължим нашата подкрепа за цялостна реформа на ООН, която ще гарантира по-справедливо представителство, както и по-демократично , прозрачно, ефективно и отговорно функциониране на Съвета за сигурност на ООН ", каза той.

Отбелязвайки, че Турция е бил "един от най-верните привърженици на ООН и ценностите, които тя представлява," Ердоган заяви, че страната му "е играла много решаващи роли."

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници