Радан Кънев: Прокуратурата системно се намесва в предизборни кампании

Радан Кънев: Прокуратурата системно се намесва в предизборни кампании
БГНЕС
A A+ A++ A

Системната намеса на прокуратурата в предизборни кампании в България е ясен знак за разпад на институциите и подмяна на принципа на законността с модел на обслужване на политически интереси.

Това заяви днес депутатът от РБ Радан Кънев на брифинг в парламента, пише БГНЕС. Но политическата роля на прокуратурата е недопустима в правова държава и представлява подмяна на конституционния ред, каза той. Т. нар. системни партии се подчиниха на политическата роля на прокуратурата, най-тежка отговорност за това носи доминиращата партия ГЕРБ. Макар да е основен потърпевш, тя не си взе поука от случая „Костинброд” и допусна той да се повтаря във всяка следваща предизборна кампания, посочи Кънев.България не може да си позволи повече „Костинбродски” афери, подчерта той.

У нас границата между изпълнителната власт и прокуратурата е размита и прокуратурата работи като специална служба, посочи депутатът от РБ Атанас Атанасов. Всяка сряда сутрин от 9 ч. Борисов и Цацаров обсъждат кого ще пожалят и кой ще е следващият, каза Атанасов. Тази седмица обаче нещо се случи и в понеделник бе проведена тази операция, може би, и предната сряда са се договорили. Това разяжда устоите на демократичната държава, смята той. Но забележете, няма операции на прокуратурата, които да засягат ДПС, отбеляза Атанасов. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино