Първата доставка на камион без шофьор в щата Колорадо

Първата доставка на камион без шофьор в щата Колорадо
http://www.car1.bg/
A A+ A++ A

Американски самоуправляващ се камион, създаден от фирма „Ото”, която е дъщерна на „Юбер”, извърши първото си пътуване, натоварен с бира „Будвайзер” от Форт Колинс през натоварения център на Денвър до Колорадо Спрингс, като се придвижваше с помощта на „снаряжение” от камери, радар и сензори, за да следва маршрута си.

В кабината имаше и професионален шофьор, но той не се намеси, а само следеше движението от койката зад шофьорското място, съобщава БГНЕС.

Пътуването обхващаше 200 километра по прав участък на магистрала. Предполага се, че шофьорът се е намесил само при влизането и излизането от магистралата.

Това пробно пътуване беше осъществено 6 седмици след като „Юбер” пусна демонстрационни самоуправляващи се коли в Питсбърг, щата Пенсилвания.

След като камионите бъдат съоръжени с камери, шофьорите ще могат да си почиват по време на дълги преходи по магистралите.

От „Ото” обявиха, че доставката на „Будвайзер” бележи началото на сътрудничеството им с най-големия производителна бира в САЩ Anheuser-Busch. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »