Все повече републиканци биха гласували за Хилари Клинтън

Все повече републиканци биха гласували за Хилари Клинтън
БГНЕС
A A+ A++ A

Все повече и повече републиканци смятат, че представителят на Демократическата партия Хилари Клинтън ще бъде следващият президент на САЩ. Особено след като републиканският кандидат се бори неуспешно с обвиненията в пошло сексуално поведение към жените и с последиците от изказването си, че би оспорил избора на американските гласоподаватели.

Анкета на „Ройтерс” и „Ипсос”, проведена между 20-ти и 24-ти октомври разкрива, че 41% от Републиканците определят Клинтън като победител, а само 40% разчитат на Тръмп. Резултатите сочат рязък спад в доверието към републиканеца от симпатизантите на собствената му партия – допреди месец 58% от тях вярваха в надмощието на Тръмп и само 23% даваха подкрепата си за Клинтън, информира БГНЕС.

Поддръжниците на скандалния милиардер също са намалели с 18% от началото на октомври. А тези на Клинтън са се увеличили с 10%.

Проучването на „Ройтерс/Ипсос” е проведено онлайн на английски с американци от всяка възрастова група и от всичките 50 щата. Сред анкетираните са 648 души, които се идентифицират като републиканци и 771, които се определят като демократи. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници