Националната състезателка Милка Манева взима сребро от Олимпиадата в Лондон

Националната състезателка Милка Манева взима сребро от Олимпиадата в Лондон
BET-BG.com
A A+ A++ A

Националната състезателка на България по вдигане на тежести Милка Манева ще получи сребърен медал от Олимпийските игри в Лондон от 2012 година. Това стана факт, след като от Международния олимпийски комитет (МОК) потвърдиха наказанието на златната медалистка в категория до 63 килограма Мая Манеза от Казахстан. Шампионката бе уличена в употреба на стероида станозолол, което доведе и до отнемането на нейната титла. Освен нея, заради употреба на забрани стимуланти, МОК дисквалифицира и завършилата на второ място в категорията Светлана Царукаева от Русия, съобщава БГНЕС.

Така българката, която бе пета в Лондон, ще вземе сребърния медал с двубоя си от 233 кг (102 в изхвърлянето и 131 в изтласкването). Златното отличие пък ще бъде за Кристин Жирар от Канада, която бе с двубой с 236 кг – 103 в изхвърлянето и 133 в изтласкването.

По този начин медалите спечелени от българските състезатели в Лондон стават три – двата сребърни на Милка Манева и Станка Златева в борбата и бронзовият на Тервел Пулев в бокса.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"