Плевнелиев: Бъдещето на Европа са младите хора

Плевнелиев: Бъдещето на Европа са младите хора
БГНЕС
A A+ A++ A

Тук сме, за да дадем надежда на българите по света, за да разработим заедно механизми, политики и идеи как да бъдем още по-полезни не само на тях, но и на Европа като цяло. С тези думи се обърна президентът Росен Плевнелиев към участниците и гостите на дискусия на тема „Европа – настояще и бъдеще“. Събитието е част от закриването на традиционния есенен семинар „Културното многообразие - източник на новаторски идеи“, организиран от Фондация „Българска памет”.

„За мен е огромна чест да бъда част от тази високопатриотична инициатива и по този начин да дам силен знак за отношението на българската държава към сънародниците ни по света и особено към нашата историческа диаспора“, заяви президентът Росен Плевнелиев в приветствието си на дискусията, пише БГНЕС.

За девета поредна година Фондация „Българска памет“ събра повече от 150 младежи от България, Украйна, Молдова, Сърбия и Република Македония. Тазгодишното издание на семинара е вдъхновено от предстоящото домакинство на Варна като Европейска младежка столица през 2017 г. и постави акцент върху перспективите пред младите хора в сферата на социалното предприемачество.

„Европа е преди всичко проект за мир и за ценности“, каза държавният глава, който насърчи младежите да бъдат активни граждани и винаги да отстояват позициите си. „Всяка криза и проблем, с които ние се сблъскваме днес, имат своята първопричина и тя е в нарушаването на върховенството на закона и защото някой е погазил човешки права и свободи“, подчерта президентът Росен Плевнелиев. „Днес трябва да си даваме сметка, че погазването на принципа на върховенството на закона води единствено до нестабилност, бедност и конфликти“, напомни още държавният глава. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"