Владо Николов: За първи път ще участват 72 отбора в Скаут лигата тази година

Владо Николов: За първи път ще участват 72 отбора в Скаут лигата  тази година
http://www.volleyball.bg/
A A+ A++ A

"За първи път в проекта ще участват 72 отбора, родени след 2003 година – 36 при момчета и 36 при момичета, разделени в шест региона из цялата страна. Провеждането на турнирите ще започне в края на ноември с двубоите при момичетата. В първата седмица на декември пък ще започнат момчетата.” Това заяви генералният секретар на БФ Волейбол Владимир Николов по повод второто издание на Скаут лигата по волейбол, пише БГНЕС.

Уникалният проект за развитието на най-малките състезатели във волейбола стартира през изминалата година, като започна с шест отбора момичета, за да завърши с Гала-фестивал, с участието на 20 тима от цяла България. .

„Схемата на турнира предвижда два квалификационни кръга, финали, а за завършех и един международен турнир, който ще бъде черешката на тортата. В него ще участват шестте най-добри отбора от България, както и тимове от чужбина”, допълни още Николов.

Проектът на БФВ се осъществява със съдействието на генералния спонсор – корпорация "Развитие" и нейния главен мениджър Александър Александров. Надпреварата ще стартира в края на ноември във всичките шест региона на България - Витоша (София и областта), Хемус (Северна и Северозапдна България), Струма (Югозападна България), Тракия (Южна България) Странджа (Югоисточна България), и Добруджа (Източна България).

Първо започват момичетата, като турнирите ще бъдат от 25 до 27 ноември едновременно с шест турнира в цялата страна. Следващата седмица са момчетата, които ще играят от 2 до 4 декември едновременно във всички региони. В София турнирите ще бъдат в столичната зала "Христо Ботев" в две поредни седмици. Сред градовете-домакини освен София

е бъдат още Варна, Бургас, Етрополе, Разлог, Кърджали, Смолян и др. Идеята на организаторите е да бъде обхванат периметъра на цялата страна.

Основната цел на Скаут лигата е натрупване на повече мачове и опит сред подрастващите, както и открояването на талантливи деца. Проектът дава възможност на треньорите да се запознаят с максимален брой състезатели, чрез които да бъде направена качествена селекция за националните отбори в бъдеще. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"