Терористите от ИД прокопали един от най-дългите тунели край Мосул

Терористите от ИД прокопали един от най-дългите тунели край Мосул
Ureport.bg
A A+ A++ A

Иракските специални части за борба с тероризма са открили днес един от най-дългите тунели, оборудвани от екстремистите от терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД), източно от Мосул, съобщава БГНЕС.

Както съобщава телевизия "Ал Сумария", инженерното съоръжение води от военния лагер Дженин, освободен наскоро от иракските сили за сигурност, на 3 км от центъра на провинция Ниневия. "Тунелът е захранен с ток и вода, има климатична система", каза източник от силовите структури. В околностите на Дженин също така е открит и унищожен една от най-големите бази на ИД за производство на самоделни взривни устройства.

За 11-те дни от операцията за освобождаването на Мосул от ИД са ликвидирани 772 терористи, 23-ма са взети в плен, унищожени са 127 коли-бомби и 30 минометни установки. Сапьорите са разминирали районите, напуснати от екстремистите, близо 400 самоделни взривни устройства и 1,5 тона експлозиви. Тези данни бяха оповестени днес от иракските въоръжени сили.

Военната операция за освобождаването на Мосул (административен център на провинция Найнава) нот ИД започна сутринта на 17 октомври. Вторият по големина град в Ирак с население от 1,3 милиона души, повече от две години е под контрола на ИД.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »