250 гимнастици и акробати взимат участие във фестивала в Русе

250 гимнастици и акробати взимат участие във фестивала в Русе
Източник: www.ruse-bg.eu
A A+ A++ A

 

250 състезатели по спортна и художествена гимнастика, акробатика и батут ще си дадат среща на първия по рода си фестивал „Дунавска перла“, който ще се проведе на 5 и 6 ноември в Русе. Организатори са общината и СК „Акро“, а мястото на събитието е зала „Булстрад Арена“, съобщиха на пресконференция днес зам.-кметът Димитър Наков, старши треньорът на клуба Силвия Дивчева-Митева и президентът на клуба Димитър Митев, предаде БГНЕС.

В „Дунавска перла“ ще участват състезатели от Испания, Словакия, Молдова, Румъния, Казахстан, Белгия и от над 20 клуба от България. „Идеята е фестивалът да се превърне в спортен празник, който да приобщи най-вече децата към спорта. Русе има традиции и успехи в спортната и художествената гимнастика, а сега към тези два спорта от „Дунавска перла“ прибавяме още два, в които също вече жънем успехи – акробатика и батут“, сподели зам.-кметът Наков. Общината е подкрепила финансово фестивала с 10 000 лв., а отделно общинската фондация „Русе-град на свободния дух“ е дала възможност през годината да се проведат редица състезания, организирани от спортните клубове.

За първи път се събират на едно място тези четири спорта, а размерите на залата ще позволят да се играят много съчетания едновременно, разказа Силвия Дивчева-Митева. „Вече ще можем да включим прескок и земна гимнастика, за да затворим кръга на спортната гимнастика, тъй като в старата зала „Дунав“ нямаше достатъчно пространство. В турнира ще участват различни възрастови групи - деца, юноши, младежи и девойки, които са бъдещото златно поколение на тези спортове в България“, каза още тя.

Откриването на фестивала ще се състои на 5 ноември от 13 часа, като веднага след това ще има гала шоу с участието на младите певици Тереза Тодорова и Габриела Йорданова, танцови формации, клуб „Акро“ и специалните гости – девическият национален ансамбъл по художествена гимнастика. Входът за деца и ученици за целия фестивал ще бъде свободен. 

#фестивала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"