Ракетите на SpaceX крият опасност за екипажа на борда

Ракетите на SpaceX крият опасност за екипажа на борда
Източник: Kerbal Space Program Forums
A A+ A++ A

 

Стартирането на нови ракети носители на американската компания SpaceX с екипаж на борда, крие опасност и е в противоречие с нормите за сигурност на пилотирани полети в космоса, които се осъществяват повече от 50 години, предаде БГНЕС.

С такова предупреждение се обърнаха към Националното управление на САЩ по въздухоплаване и изследване на космическото пространство членове на Консултативния съвет на НАСА по въпросите на Международната космическа станция (МКС), съобщи в. "Уолстрийт джърнъл". Изданието пояснява, че охлаждането до изключително ниски температури на горивото, което използва в своите ракети носители SpaceX, изисква ракетата да се изстреля в рамките на половин час след началото на зареждането.

Това обстоятелство не дава възможност на членовете на екипажа навреме да заемат местата си в кораба-капсула, качен на ракетата. В никоя страна в света не е позволено астронавтите да се настанят в кораба преди да е приключила процедурата по зареждане с гориво. SpaceX досега изстрелва своите кораби без хора на борда, но смята да го прави в бъдеще.

Вестникът се позовава на писмо, публикувано от НАСА в петък и с дата от 9 декември 2015 г. В документа членовете на Консултативния комитет по въпросите на МКС споделят своите опасения. НАСА е обещала да проучи въпроса и да отговори през декември 2016 г. 

#SpaceX #НАСА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"