Facebook притиска LinkedIn с ново приложение

Facebook притиска LinkedIn с ново приложение
Източник: Designhill
A A+ A++ A

 

Пред "Ройтерс" говорител на "Фейсбук" обяви, че в момента компанията провежда тестове за ново приложение, което ще позволи на администраторите на страници да публикуват обяви за работа и да получават заявления от кандидати. Ход, който безспорно ще притисне в ъгъла социалната мрежа за делови контакти LinkedIn и бизнеса й за рекрутиране на персонал, предаде БГНЕС.

Според плановете на "Фейсбук", които първо бяха публикувани на сайта за технологии "ТехКрънч", нововъведението ще помага на компаниите да достигат до повече кандидати и да добиват повече популярност в интернет пространството без да трябва да инвестират в скъпи реклами и оптимизация.

Това обаче ще е директен удар върху LinkedIn, чийто основни приходи се крепят именно на търсещите и предлагащите работни места абонати, които могат да публикуват своите резюмета, да създават полезни бизнес познанства и да следят развитието на своята бизнес среда. А междувременно, срещу платен абонамент, сайтът предлага на кандидатите за работа и най-добрите, пасващи на техните квалификации работни места и им предлага възможността да комуникират директно с потенциалния си работодател от всяка точка на света. 

#Фейсбук #LinkedIn

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"