Д-р Кунчев: Няма опасност от зараза в бежанските центрове в България

Д-р Кунчев: Няма опасност от зараза в бежанските центрове в България
Източник: www.faktor.bg
A A+ A++ A

 

Няма опасност от възникване на заразни болести в бежанските центрове в България, не са установени такива заболявания до момента. Това заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред БНТ. Според него има система, по която още при идването на мигрантите се проверяват за специфични болести, предаде БГНЕС.

„Въвели сме набори от 5 изследвания за заразни болести, за които сме подготвени, понеже бежанците може да ги носят от страните, в които идват и сме се справили с такива болести, например маларии”, отбеляза д-р Кунчев. Той бе категоричен, че ще се правят още изследвания в центъра в Харманли, като отрече да има опасност. „Просто трябва да проследим процеса по оздравяване от болестите, с които сме се сблъскали, например имаме случаи, в които просто не са приемани на време лекарствата”, каза главният държавен инспектор.

От вчера временно е затворен центърът за бежанци в Харманли. Това стана със заповед на председателя на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова. Центърът е под ключ, настанените там мигранти нямат право да излизат извън огражденията. 

#Ангел Кунчев #заразни болести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници