Левски и асоциация "Докосни дъгата" помагат на деца болни от диабет

Левски и асоциация "Докосни дъгата" помагат на деца болни от диабет
http://time.com/
A A+ A++ A

Днес на специална пресконференция ръководството на Левски и асоциация "Докосни дъгата", даваща подкрепа на деца болни от диабет, подписаха споразумение, което ще предостави на две деца на седемгодишна възраст право на безплатен тренировъчен процес в ДЮШ на „Герена“, пише БГНЕС.

Отделно клубът ще предоставя безплатни билети за домакинствата на „синия“ отбор за деца с диабет на различна възраст. С това клубът, съвместно с асоциация "Докосни дъгата", поставя начало на социална програма за приобщаване на тези деца с цел отправяне на послание към обществото, че те са равнопоставени на всички останали и трябва да имат равен достъп до възможността да спортуват.

"Като професионален футболен клуб, Левски не е преставал да развива социалната си политика. Смятам, че трябва да се работи във все по-широк кръг. Целите на нашето партньорство е популяризацията на проблема на хората с диабет. Ние всички имаме равни права. Ако докоснем сърцата на повече хора, тези хора ще се чувстват равнопоставени. За в бъдеще заедно с нашия основен спонсор планираме няколко инициативи, които са свързани най-вече с деца и хора в неравностойно положение. Всяка година Левски организира и „Синя Коледа“, заяви изпълнителният директор на клуба Диана Иванова.

На свой ред, председателят на асоциацията Петя Раева добави: „Щастлива съм, че футболен клуб Левски откликна. Нашата асоциация се занимава с национална кампания за по-добър живот на деца с диабет тип 1. Днес постигаме голям успех с футболен клуб Левски. Тези деца са прекрасни и от днес е могат да бъдат с господин Бориморов, който е една легенда. Искам да подчертая, че диабетът е състояние на тези хора, а не болест“.

Учредителят на асоциация "Докосни дъгата" Денислава Ангелова също изказа благодарността си към всички в клуба. "Радвам се, че Левски е първият клуб, който подаде ръка. Аз съм левскар от дете. Всички могат да се свържат с асоциацията „Докосни дъгата. Проведохме две литературни четения, и децата се избиваха за шалчетата на Левски“, заяви Ангелова.

Шефът на ДЮШ на Левски Даниел Боримиров приветства инициативата и заяви, че тези деца са добре дошли на "Герена".

"Ние имаме всички условия да се изградят като добри спортисти и да са рамо до рамо с нашите деца. Надявам се те да са първите и да повлекат крак и други деца да дойдат в школата ни", каза още Боримиров. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници