Гепарди се разхождаха из Залцбург, изплашиха жителите

Гепарди се разхождаха из Залцбург, изплашиха жителите
Във вторник сутринта два гепарда успяха да избягат от зоологическата градина в северния австрийски град. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Жителите на австрийския град Залцбург се събудиха във вторник сутринта с предупреждение да не напускат домовете си, защото по улиците на града бродят гепарди.

Агенция АПА съобщава, че във вторник сутринта два гепарда са успели да избягат от зоологическата градина в северния австрийски град, предаде bTV.

Обстоятелствата около бягството на дивите животни остават неизяснени.

Дивите котки са засечени в района на предградието Аниш и на мястото са се събрали около 30 полицаи, които са отцепили района в очакване на зооексперти, които да приспят гепардите.

Всички усилия на полицията се оказали безплодни обаче, след като по-късно гепардите сами са се завърнали в зоологическата градина.

Говорител на зоопарка в Залцбург съобщи пред АФП, че двата млади гепарда са се върнали самостоятелно в зоологическата градина, след като чули повика на майка си.

„Имаха вид малката им разходка да им се е отразила добре“, пошегува се пред агенцията Кристине Бек.

Управата на зоологическата градина предполага, че е възможно гепардите да са напуснали зоопарка през врата, насилствено отворена от местни младежи.

#гепарди #Залцбург #Австрия #зоологическа градина #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"