Специалист и чистачка от НАП са участвали в схеми със здравни вноски

Специалист и чистачка от НАП са участвали в схеми със здравни вноски
Източник: News.bg
A A+ A++ A

 

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 43 годишната Нели К., главен специалист в Дирекция "Обслужване" на НАП-Пловдив и срещу Фанка Д., чистачка в същото учреждение. Става дума за присвояване на суми, дадени на данъчната за погасяване на здравни вноски, които тя е задържала за себе си и за подкуп, даден и от чистачката, за да заличи неплатени здравни вноски на 21 лица, предаде БГНЕС.

Данъчната служителка е присвоила 2 961 лева, предоставени и от седем лица за заплащане на задължения за здравноосиурителни вноски в периода от 1 януари 2014 до 10 ноември 2015 година. Вместо да ги плати, тя е похарчила сумата за лични нужди. В последния месец на миналата година тя е приела подкуп от 5 980 лв от Фанка Д., за да заличи неплатените вноски.

Самата Фанка- чистачка в НАП, вместо да плати със събраните от различни лица суми за погасяване на вноските, ги предала като подкуп на главната специалистка. По делото са разпитани над 50 свидетели. Най-тежкото наказание, предвидено от закона за извършените от обвиняемите престъпления е лишаване от свобода до осем години и глоба до 10 000 лв. Главната специалистка е заплашена още и от лишаване от права да заема държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия.

#НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »