Отлично представяне на българските тенисисти в САЩ

Отлично представяне на българските тенисисти в САЩ
novinite.bg
A A+ A++ A

Три победи на сингъл и две на двойки постигнаха родните тенисисти на турнира "Eddie Herr" в САЩ. Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 г. Българската федерация по тенис финансира участието на четирима наши състезатели на поредица турнири в САЩ, сред които и "Eddie Herr". Заради отличното си представяне през годината БФТ подпомага европейските отборни шампионки до 12 г. Катерина Димитрова (ТК Локо 98), Денислава Глушкова (ТК Дема) и Стела Пеева (ТК Авеню), както и Динко Динев (ТК Черноморец). С тях е и треньорът Йордан Кънев, пише БГНЕС.

При момчетата до 12 г. държавният ни шампион Динко Динев (ТК Черноморец) се класира на четвъртфинал след успех над Уил Дженкинс (Великобритания) с 6-0, 6-4 в трети кръг и в спор за място на полуфиналите ще играе с миналия през квалификациите кореец Гунук Канг.

Стела Пеева (ТК Авеню) и Денислава Глушкова (ТК Дема) също постигнаха успехи на сингъл в САЩ. Стела победи осмата в схемата Рейчъл Галис (САЩ) с 6-1, 1-6, 7-6(6) и се класира за четвъртфиналите на турнира "Eddie Herr". Там нейна съперничка ще е Джейд Халер (Швейцария). Дени се справи с петата поставена Мария Дроботова (САЩ) с 6-3, 7-5 и в спор за полуфинала ще срещне поставената под №3 Кейтрин Скот (САЩ).

Катерина Димитрова (ТК Локо 98) и Дени, като втори поставени почиваха в първия кръг, а във втория се справиха с корейките Еден Жеонг и Южин Ким – 7-5, 6-2. В спор за място на полуфинала те ще играят с Рейчъл Гейлис и Джейдън Макний от САЩ.

Стела в тандем с Надежда Калтурина (Русия) победиха Миа Сарцев (САЩ) и Ребека Суарес с 6-4, 6-2 и ще играят в трети кръг. Следващите им съпернички ще са представителките на домакините – Алекс Блохина и Виолета Мартинес.

Адриан Андреев (ТК Левски), който премина успешно през квалификациите на турнира за юноши и девойки до 18 години "Eddie Herr" във Флорида, САЩ, бе спрян от Фин Бас (Великобритания) след 1-6, 7-6(0), 0-6 в среща от втория кръг на основната схема.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"