Ювентус постигна комфортна победа срещу Антланта

Ювентус постигна комфортна победа срещу Антланта
БТВ
A A+ A++ A

"Ювентус" постигна комфортна победа с 3:1 в иначе очаквания да бъде далеч по-оспорван мач срещу "Аталанта" от 15-я кръг на италианската Серия "А". Шампионите записаха 24-ти пореден шампионатен успех у дома и нанесоха първо поражение на "бергамаските" от 21 септември насам. Преди двубоя на "Ювентус Стейдиъм", "черно-сините" не бяха губили в нито един от последните си десет мача, пише БТВ.

Домакините нанесоха двоен удар още до 20-ата минута. В 15-ата Алекс Сандро направи страхотен пробив и го завърши с много точен удар, отбелязвайки първия си гол за сезона в калчото. Четири минути по-късно друг от защитниците на домакините - Даниеле Ругани, засече центриране на Миралем Пянич от ъглов удар и резултатът стана 2:0. "Юве" вече има най-резултатната защита в първенството с осем попадения, дело на бранители.

В края на първото полувреме "бяло-черните" имаха известни затруднения, но все пак не допуснаха гол, най-вече заради самоотвержените намеси на Марио Манджукич в отбрана. В 64-ата минута хърватският нападател свърши и основната си работа - да бележи голове. Пянич асистира за втори път от корнер, а Манджукич изпрати топката във вратата.

"Аталанта" допусна три попадения едва за трети път през сезона, а почетният гол за гостите бе дело на Ремо Фрюлер в 82-ата минута.

Тимът от "Бергамо" загуби 13-ти пореден мач срещу Ювентус от Серия "А" и остава без успех като гост на "бианконерите" от 1989 година насам.

Ювентус
 


"Ювентус" от своя страна се реваншира по най-добрия начин за поражението с 1:3 от "Дженоа" преди седмица и продължава да е убедителен лидер. Отборът на Макс Алегри има актив от 36 точки - 7 повече от "Рома" и "Милан", които тепърва ще изиграят своите мачове от 15-я кръг.

"Аталанта" за момента остава на 5-та позиция с 28 точки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"