Вълчев: Референдумът не променя нищо, няма легитимност в парламента

Вълчев: Референдумът не променя нищо, няма легитимност в парламента
Източник: Разузнаване.ком
A A+ A++ A

Професор Даниел Вълчев, определи резултатите от изборите и референдума в България като разочарование от политическия елит. Относно референдума, той смята, че дори да се реализират идеите му, нищо в България няма чувствително да се промени, предаде БНТ.

Дебатът по въпросите на допитването е трябвало да се организира от партиите, но това не е станало. Мажоритарният вот няма да доведе до сериозна промяна, смята Вълчев и напомни, че у нас на два пъти се е гласувало мажоритарно на парламентарни избори.

По повод на предстоящите избори Вълчев каза, че се намираме в странна ситуация. От една страна субектите на управлението - ГЕРБ, РБ и ПФ - получиха резултат, който им е напълно достатъчен, за да управляват. Но проблемът не е в недостатъчна подкрепа от населението или в недостатъчния брой депутати, а в недостатъчната легитимност на парламента - хората не са доволни от работата на депутатите. Реформаторът припомни някои от най-сериозните грешки на ГЕРБ - "сагата" по предложенията за генерален секретар на ООН и закъснялата поява на президентската кандидатура. По отношение на пазарлъците за това кой да вземе мандата Велчев смята, че те няма да стигнат до трайно решение.

 

#Даниел Вълчев #референдума #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"